امروزه در جهان اهمیت زیادی به روشهای تغذیه و طریق آموزش آن داده میشود، تغذیه یعنی رابطهی بین غذاهایی که مصرف میکنیم و کاری که بدن انجام میدهد، تمام مراحلی که غذا باید بگذراند تا انسان به رشد کامل جسمی و روانی و … برسد تغذیه نام دارد.
وقتی میخواهیم یک رژیم غذایی مناسب داشته باشیم باید از تمام گروههای غذایی، سبزیها و حبوبات، گوشت و لبنیات و …… استفاده کنیم، زیرا هیچ مادهی غذایی به تنهایی نمیتواند نیازهای ما را تامین کند.
انسان به انرژی و پروتیینها و… در تمام سنین و عمر خود نیاز دارد ولی مقدار و مصرف آن متفاوت است، در سنین مدرسه انسان به پروتیین بیشتری نیاز دارد ولی در سنین بالاتر به پروتیین و مواد غذایی کمتری نیاز دارد.
تغذیه و رشد فیزیکی:
بلند شدن قد، افزایش وزن، بزرگ شدن دور سر و کشیده شدن استخوانها و …. برای بیشتر افراد به معنی رشد فیزیکی است.
رشد فیزیکی در دوران نوزادی از سرعت بیشتری برخوردار است، در حالی که در دورهی دوم زندگی یعنی از ۵ تا ١٢ سالگی این رشد خیلی کندتر انجام میشود.
بنابراین باید توجه خاصی به رشد در سنین کودکی داشته باشیم، و ببینیم آیا رشد فیزیکی به خوبی انجام میشود یا خیر و تغذیهی مناسب در تعادل جسمی، ذهنی، روحی و احساسی فرد بسیار موثر است.
افزایش وزن و چربی بدن با خطرات روانی و فیزیولوژیکی همراه است، در کوتاه مدت، آثار روانی دردناکتر میباشد، مورد آزار قرارگرفتن، پذیرفته نشدن در گروههای ورزشی، مشکل در تهیهی لباس و محدود شدن زندگی اجتماعی برای بسیاری از افراد ناراحت کننده است.
افراد پر وزن به خصوص زنان، ممکن است در ورود به دانشکده یا استخدام مورد تبعیض قرارگیرند. به افرادی که وزن نسبی آنها ٢٠ درصد یا بیشتر از آن، از میانگین بالاتر باشد، کاستن وزن توصیه میشود.
اضافه وزن و چربی زیاد بدن باعث به وجود آمدن مشکلاتی از قبیل افزایش فشارخون، چربی خون بالا و دیابت نوع ٢ و در نتیجه افزایش خطر بروز بیماریهای قلبی ـ عروقی و سکته می شود. حفظ وزن در محدوده نرمال از خطر بروز این بیماریها میکاهد.
BMI یا (body mass index) شاخص تودهی بدن به ما کمک میکند تا محدودهی وزن نرمال خود را بدانیم و خطر بروز بیماریهای خاص را در خود ارزیابی کنیم.
BMI وضعیت وزنی
زیر ۵/۱۸= کمبود وزن
۹/۲۴-۵/۱۸= وزن نرمال
۹/۲۹-۲۵= اضافه وزن
۹/۳۴-۳۰= چاقی درجه ۱
۹/۳۹-۳۵= چاقی درجه ۲
بیشتر از ۴۰= چاقی مفرط و مرگبار
مجذور قد ( به متر ) / نسبت وزن ( بر حسب kg)= ( نمایه بدن )BMI
تغذیه و رشد فکری:
رشد فکری از سنین پنج، شش سالگی آغاز میشود که این رشد در نوع غذا خوردن کودک تاثیر زیادی دارد، از سن پنج سالکی کودک مایل است تکیهی خود را به دیگران به ویژه مادر کاهش دهد و به استقلال فکری برسد، این استقلال فکری را میتوان در رفتار کودک مثل نخوردن غدا، نخواستن وسیلهی اسباب بازی دید، در این سالهاست که کودک توانایی اداره کردن کارهای خود را پیدا میکند.
غذاهای تقویت کننده مغز:
بر طبق تحقیقات دانشگاه بوستون، شاهتوت به دلیل منابع سرشار آنتیاکسیدان موجود در آن، خوراکی بسیار مقوی برای مغز میباشد. توتفرنگی نیز بر طبق تحقیقات دانشمندان نورولوژیست در دانشگاه مریلند، باعث توان فکر و افزایش تمرکز ذهنی میشود.
هنوز دیدگاهی ارسال نشده، اولین دیدگاه را بنویسید